Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/poprve-v-letosni-sezone-muzeme-slavit-6-bodovy-vikend  |  Vydáno: 26.9.2023 9:58  |  Autor: David Pírek

Poprvé v letošní sezóně můžeme slavit 6 bodový víkend!

Poprvé v letošní sezóně můžeme slavit 6 bodový víkend!

Áčko porazilo Přerov a podruhé v sezóně vyhrálo

''Ono to půjde a né že néé''

Naše Áčko hrálo po týdenní odmlce zase doma a nutno říct, že to konečně dopadlo, jak jsme si všichni přáli. Zisk tří bodů, skvělý první poločas a v závěru pohlídané vítězství.

Kostelecká družina si potřebovala přes týden nějaké věci vyjasnit, dokonce došlo i na změnu kapitána. Nutno říct, že ať už se dělo cokoliv, mělo to pozitivní vliv na utkání. Už od první minuty bylo znát, kdo víc chce. Z hlediska herního to byl zejména v prvním poločase komplexní týmový výkon, kdy jsme soupeře do větších šancí nepouštěli a vstřelili jsme dvě branky. Konečně se prosadil David Preisler a skvělé výkony potvrdil brankou i Michal Škrabal, který je aktuálně naším nejlepším střelcem. Kdyby se však podařilo branek vstřelit více, nemohl by se nikdo divit, protože šance byly. Skvěle zachytal hostující gólman David Bělka, který ještě v loňské sezóně hájil naše barvy. Proto se tedy šlo do šaten za stavu 2:0.

Do druhého poločasu musel trenér Lubomír Keluc nuceně udělat dvě změny, kvůli zdravotním obtížím dvojce Kořenovský – Škrabal. Naše tempo trochu upadlo a soupeř se začal chytat. Svým relativně jednoduchým přímočarým fotbal nám začal způsobovat nemalé problémy. Vsadil všechny na totální útok. V jednu chvíli hrál Přerov snad na 4 útočníky. Největší šance soupeře ovšem zůstala neproměněna, když bylo nastřeleno břevno z nařízeného pokutového kopu. Následně už si naše jednička udržela čisté konto a konečně dokráčela pro tři body!

Béčko se rvalo s rolí favorita a je nadále 100 %

Kluci ze dvojky jeli do Otaslavic s povinností dovést tři body. Svou povinnost splnili, ale nadřeli se.

Úvod utkání však tento scénář nepředpovídal. Po standardní situaci jsme šli do vedení již v 8. minutě, kdy se pěkně trefil Jan Vymazal. Soupeře jsme přehrávali a bylo to utkání na jednu bránu. Zdálo se, že je jen otázka času, kdy nám to tam začne padat. Branka Jana Holoubka z 27. minuty však soupeře nezlomila a stále držel svůj obranný blok vyčkávajíc na nějakou příležitost z brejku. Pár náznaků tam v prvním poločase bylo, ale nejednalo se o nic přímo ohrožující naši branku.

V druhém poločase trend pokračoval. Soupeř kvalitně bránil a dobře pokrýval střed hřiště. Naše družina začala hrát až příliš profesorsky a hra se začala vyrovnávat. Soupeř vytáhl pressing a začal nepříjemně kousat. Ke konci zápasu se dostal do několika slibných šancí a jednu z nich proměnil. Tato facka naštěstí naše borce nepoložila a zápas zvládli ubránit a dojít si tak pro další body do tabulky.