Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/becko-chytlo-formu-coz-tesi-kouce-i-vedouciho-tymu  |  Vydáno: 7.9.2023 9:58  |  Autor: Martin Nadymáček

Béčko chytlo formu, což těší kouče i vedoucího týmu

Béčko chytlo formu, což těší kouče i vedoucího týmu

S trenérem Davidem Pírkem o startu sezóny

Ahoj Davide. Dá se říci, že Béčko vstoupilo do sezóny tou správnou nohou. Čtyři zápasy, čtyři výhry, skóre 22:4. Určitě jsi se startem, minimálně s bodovým ziskem, spokojený.

Ahoj Martine. Ano, se vstupem do sezóny musím být spokojený. Herně to sice není vždy ideální, ale výsledkově je to bomba. Navíc už teď jsme pomalu na polovině vstřelených branek, co za celou minulou sezónu. Teď ten standard jen udržet. (smích)

Vypadá to, že obrana i útok funguje na jedničku. Konice i naše béčko obdrželo čtyři branky, což je průměr gól na zápas. Po stránce vstřelených branek jsme také na špici. Rozstřílel se Radek Doležel, který má již 5 přesných zásahů. Daří se i Martinovi Řehulkovi, který drží průměr dvou gólů na zápas. V minulosti nás právě proměňování šancí velmi trápilo. Je to pro Tebe překvapení, nebo očekávaný výsledek tréninkové práce?

Překvapení to pro mě není. Martina jsme přivedli, protože nám chyběl typický hroťák a gólový přínos se od něj očekává. Věřím, že jak si to všechno pořádně sedne, bude bojovat o nejlepšího střelce OP. Servis ze strany spoluhráčů bude mít skvělý. Radek potvrzuje to, že kvalitu má. Odvede na hřišti spoustu černé práce a maká pro tým. Odměnou mu je střelecká forma, za kterou jsem moc rád. Obrana už na jaře byla velice kvalitní, teď s příchodem Patrika Piňose a pomoci Jakuba Pavlíčka z Áčka snáší ještě vyšší parametry, ikdyž z těch 4 obdržených gólů byly 3 zbytečné.

Se soupeři z vrchní poloviny aktuální tabulky se teprve potkáme. Hned v neděli hrajeme na půdě Určic. Přiblížil bys našim fanouškům, jak vypadá předzápasový trénink?

Tréninky se snažím vždy přizpůsobit danému soupeři. Taky beru v potaz jestli hrajeme doma, kde je velké hřiště nebo venku, kde jsou herní plochy menší. Takže se zaměřuji na práci s prostorem. Samozřejmě nesmí chybět střelba a různé typy zakončení. Jinak tomu nebude ani před zápasem v Určicích. Vím, co nás tam čeká, takže se pokusím kluky na zápas připravit, jak nejlépe to půjde. Trénink už mám nachystaný, ale v neděli to bude hlavně o hlavě.

A jak to vidí vedoucí týmu Vladimír Staněk?

Ahoj Laďo. Kolem B týmu se v různých funkcích pohybuješ už několik let. Jak se Tobě jeví start do nové sezóny v porovnáním s posledními ročníky?

Hlavní rozdíl vidím v šířce kádru. To v minulých sezónách spíš nebylo. Kluci teď chodí v hojném počtu na tréninky a mají konkurenci.

V kabině máme dost nových tváří. Někteří tu již v minulosti působili, další oblékají kostelecký dres prvně. Již výsledky napovídají, že si vše sedlo tak jak má. Souhlasíš?

Souhlasím, kvalita tam je a bylo by špatně kdyby jsme se na špici tabulky nepohybovaly.