Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/muj-osobni-cil-je-abych-byl-muzstvu-prospesny-jak-na-hristi-tak-i-v-kabine.zaroven-jsem-zvedav-jak-se-zmenila-divize-od-doby-co-jsem-ji-hral-naposledy  |  Vydáno: 20.7.2023 9:58  |  Autor: David Pírek

Můj osobní cíl je, abych byl mužstvu prospěšný jak na hřišti, tak i v kabině. Zároveň jsem zvědav, jak se změnila divize od doby, co jsem jí hrál naposledy

Můj osobní cíl je, abych byl mužstvu prospěšný jak na hřišti, tak i v kabině. Zároveň jsem zvědav, jak se změnila divize od doby, co jsem jí hrál naposledy

Ahoj Tome, vítám Tě v našem klubu jako další potvrzenou posilu. Jaké jsou tvé pocity po začátku přípravy a prvních přátelských utkání?
Ahoj, děkuji za přijetí. Hned na prvním tréninku jsme dostali pěkně do těla. Trénink byl zaměřen jak na kondiční, tak i silovou stránku spojenou fotbalem na zmenšeném prostoru. Zápas s divizním Šumperkem hodnotím velice pozitivně. Hlavně v první půli si myslím, že jsme byli lepším mužstvem. Ve druhé půli došlo k rotaci hráčů a změně rozestavení a tam si myslím, že jsme tahali za kratší konec, kde nám již docházely i síly. Ale je to jen začátek přípravy a teprve se sehráváme a poznáváme, s přibývajícím časem věřím, že se to bude jen zlepšovat.

Máš zkušenosti dokonce i z vyšších soutěží, než je divize, což bude pro tým obrovský přínos. V šatně budeš patřit mezi nejzkušenější… Máš v plánu zastávat i roli jakéhosi mentora a předávat mladším spoluhráčům své zkušenosti z dosavadní kariéry a posouvat je dál?
Je pravda, že každý hráč s přibývajícím věkem získává hromadu poznatků a zkušeností a ty, které jsem nasbíral já, bych rád předával nejen mladším, ale i ostatním klukům.

Trenér tě sem do Kostelce lanařil již delší dobu… a letos jsi konečně kývnul. V čem nastal ten zlom pro příchod k nám?
Ano, byl jsem již mnohokrát osloven, a nejen Kostelcem a vždy jsem s velkým „Díky“ odmítl. Chtěl jsem svoji kariéru ukončit v mém mateřském Lutíně, a tak to k tomu i směřovalo, ale ke zlomu došlo po této sezoně, kdy jsem měl schůzku s vedením (v Lutíně), které mě chtělo udržet, ale bohužel jsem se již neztotožňoval s představou klubu, jak by to mělo fungovat do budoucna. Proto jsem přijal nabídku Kostelce.

Co očekáváš od angažmá v Kostelci? Máš nějaké své osobní cíle?
Od angažmá v Kostelci očekávám hodně, protože mužstvo pod trenérem Kelucem udělalo neuvěřitelný progres za poslední 3 roky směrem nahoru, což mohu posoudit z vlastní zkušenosti ze vzájemných zápasů. Můj osobní cíl je, abych byl mužstvu prospěšný jak na hřišti, tak i v kabině. Zároveň jsem zvědav, jak se změnila divize od doby, co jsem jí hrál naposledy…

S některými kluky se znáš už dlouho, ale více méně je to tu pro tebe nové. Jak vnímáš kolektiv a celkově klub, zázemí a realizační tým?
Jak již jsem řekl v minulé odpovědi, Kostelec udělal neuvěřitelný progres jak herně, tak i co se týče zázemí, které je na velmi vysoké úrovni. Já si to zde pamatuji ještě zhruba před 30 lety, kdy jsem se sem jezdil dívat jako malý kluk na svého tátu, který tu hrával a ta změna je obrovská. S trenérem Kelucem se známe hrozně moc dlouho, vím, jaké má nároky, jak pracuje a on zná mě a ví, co ode mě může očekávat, a to hrálo velkou roli, proč jsem přijal nabídku Kostelce.

Tome, moc Ti děkuji za Tvůj čas. Závěrem ještě poslední maličkost. Je něco, co bys chtěl vzkázat našim fanouškům, hráčům a všem, co se kolem kosteleckého fotbalu pohybují?
‚‚Byl bych velice rád, aby na naše utkání chodilo co nejvíce fanoušků a hlasitě nás podporovali, protože fotbal se hraje pro lidi! A potom je jen na nás hráčích a na našich výkonech, jestli si je zde udržíme‘‘, uzavřel náš rozhovor Tomáš Los a vyzval fanoušky, aby chodili na fotbal a podporovali kluky i nadále.