Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/navrat-ztraceneho-syna.a-to-doslova.k-tymu-se-oficialne-pripojil-marek-hradecny-a-je-tak-prvni-potvrzenou-posilou  |  Vydáno: 18.7.2023 9:58  |  Autor: David Pírek

Návrat ztraceného syna. A to doslova. K týmu se oficiálně připojil Marek Hradečný a je tak první potvrzenou posilou.

Návrat ztraceného syna. A to doslova. K týmu se oficiálně připojil Marek Hradečný a je tak první potvrzenou posilou.

Ahoj Marku. Oficiálně tě můžu přivítat jako novou hráčskou posilu našeho „Áčka“. Tady bych se nebál použít slovní spojení – Návrat ztraceného syna. A to doslova. Jaké jsou tvé pocity se vrátit jako odchovanec zpět do Kostelce?
Ahoj, děkuji za přivítání. Jsem natěšený na začátek přípravy. Je to pro mě velká výzva. Po ,,eskáčku‘‘ budeme druhý tým, který hraje nejvyšší soutěž na okrese, takže snad bude chodit hodně diváků, budou nás podporovat a hnát dál.

Co sehrálo zásadní roli Tvého návratu? Měl v tom prsty i tvůj táta Honza Vítek?
Tak taťka mě nijak neovlivňoval a nechal rozhodování jen na mně. Už po půlce sezóny jsem se rozhodl, že se vrátím do Kostelce a jeden z důvodů byl i táta, od kterého chci získávat cenné zkušenosti, abych se mohl posunout dál.

Takže v něm máš zároveň i svůj vzor?
Ano.

Premiérová sezóna v divizi bude hodně náročná a bude potřeba se připravit. Máš nějaký recept, jak se připravit a má v gólmanské přípravě silné slovo i Honza?
Určitě, tato sezóna bude náročná. Budu muset na sobě makat a zlepšovat se. Taťka má určitě velké slovo v naší přípravě, za což jsem velmi rád. Je to pro mě obrovská konkurence, ale věřím, že mi to jen pomůže.

A bavili jste se už s trenérem o tvé roli v týmu nebo herním vytížení?
Ano, bavili jsme se s trenérem, už když jsme řešili můj návrat. Ale bude záležet hlavně na mně, jak se budu v bráně prezentovat.

Jak vnímáš kolektiv? Většinu kluků znáš, někteří jsou noví… bude to jednoduchá adaptace?
Většinu kluků, kteří jsou v přípravě tak znám nebo jsme spolu hráli, takže si myslím že by neměl být problém.

Teď možná jedna palčivější otázka. Minulou sezónu jsi hrál v KP v týmu našeho rivala z Čechovic, kdy oba zápasy byly dost vypjaté. Jak jsi tyto zápasy vnímal jako odchovanec kostelecké kopané?
Pro mě byly tyto zápasy velice emoční. Chtěl jsem ale i tak Kostelec v obou zápasech porazit a udělat pro to svým výkonem maximum. Samozřejmě jsem tyto zápasy bral jako svátek, protože si málo kdo zahraje proti rodinnému příslušníkovi.

Marku, díky moc za čas, který jsi věnoval našemu rozhovoru. Je něco, co bys chtěl vzkázat našim fanouškům?
‚,Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať nás nadále chodí podporovat a snad jim budeme rozdávat fotbalovou radost‘‘, dodal s úsměvem Marek Hradečný závěrem našeho rozhovoru.