Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/doufam-ze-bolet-nebude-ale-to-je-asi-jen-moje-zbozne-prani.bohuzel-neco-nabehat-budeme-muset-rika-praja-k-nadchazejici-priprave  |  Vydáno: 11.7.2023 9:58  |  Autor: David Pírek

"Doufám, že bolet nebude, ale to je asi jen moje zbožné přání. Bohužel, něco naběhat budeme muset," říká "Prája" k nadcházející přípravě

"Doufám, že bolet nebude, ale to je asi jen moje zbožné přání. Bohužel, něco naběhat budeme muset," říká "Prája" k nadcházející přípravě

Ahoj Davide, tebe naším fanouškům představovat nemusím… protože kdo jen pohledem zavadil o naše hřiště, tak tě musí znát. Jsi na prvním místě v historické tabulce střelců našeho klubu. I minulou sezónu se ti s 21 góly střelecky dařilo. Jak bys zhodnotil postupovou sezónu?
Sezóna byla postupová, takže se nedá hodnotit jinak než pozitivně. Ze začátku jsme sice na první výhru čekali asi 5 nebo 6 kol, ale od té chvíle si to tak nějak sedlo a začali jsme stoupat tabulkou. Pak hlavně teda za jarní část, kdy jsme nasbírali nejvíce bodů ze všech, jsme si to zasloužili. Sice jsme v porovnání s týmy z vrchní poloviny tabulky vstřelili snad nejméně gólů, ale nejméně jsme jich dostali. Za to patří obraně uznání.

Byl to pro tebe osobně rozdíl mezi I.A a KP?
Upřímně jsem čekal, že rozdíl bude větší. Na druhou stranu v letní nebo zimní přípravě jsme týmy z krajského přeboru poráželi nebo alespoň hráli vyrovnanou partii. Tým jsme měli poskládaný dobře, takže přizpůsobení se byla otázka pár kol. Ale že to bude na postup, snad nečekal nikdo. (úsměv)

Teď to bude zřejmě větší skok. Divize bude určitě více fyzicky náročná a celková kvalita našich soupeřů vzroste. Co očekáváš od přípravy, která zítra/dnes začíná? Myslíš, že bude hodně bolet?
Doufám, že bolet nebude, ale to je asi jen moje zbožné přání. Bohužel, něco naběhat budeme muset.

A od samotné soutěže očekáváš co?
Kvalita bude bez pochyby vyšší. Na druhou stranu, když hraješ proti kvalitním soupeřům, tak tě to vybičuje k lepším výkonům, tak snad to bude náš případ. Doufám, že se nám podaří aklimatizovat rychle a budeme důstojným soupeřem.

Máš i nějaké osobní cíle do příští sezóny?
Osobní cíle jsem neměl ani uplynulou sezónu. Samozřejmě jsem jako útočník tabulku střelců po očku sledoval, ale ve výsledku tomu nepřikládám velkou váhu. Hlavně bych chtěl, abychom hráli dobrý a koukatelný fotbal.

Davide, moc děkuji za Tvůj čas. Poslední věc, máš něco, co bys chtěl vzkázat hráčům, realizačnímu týmu a v neposlední řadě samozřejmě i fanouškům?
„Všem dohromady bych chtěl říct, ať je fotbal i nadále baví. Ať chodí na hřiště s chutí a ze hřiště spokojení. Ještě bych chtěl našemu novému asistentovi trenéra Petru Kupkovi vzkázat, že ačkoliv v Kostelci již působil jako hráč, tak ho zápisné nemine,“ uzavřel David naše povídání humorným vzkazem pro nového AT.