Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/rozhovor-skapitanem-a-muzstva-michalem-luznym  |  Vydáno: 27.6.2023 6:47  |  Autor: David Pírek

Rozhovor s kapitánem ,,A‘‘ mužstva Michalem Lužným

Rozhovor s kapitánem ,,A‘‘ mužstva Michalem Lužným

Jak celkově hodnotíš sezónu?
Jednoznačně pozitivně. Do krajského přeboru jsme vstoupili s tím, že bychom chtěli hrát střed tabulky a užít si to, protože se taková příležitost nenaskytne každý den. Ale když jako nováček krajského přeboru hned postoupíš do divize, tak to jinak, než pozitivně a s úsměvem, hodnotit nejde.

Výsledkově byly zápasy hodně vyrovnané a nebyly tam úplně výkyvy. Jsou zápasy, na které bys raději nevzpomínal? Byly zápasy, které se nepovedly? Jaký to mělo dopad na morálku v šatně?
Za celou sezónu jsme měli dva větší kolapsy, jeden v Brodku u Přerova, kde jsme dostali výchovnou facku… a díky bohu za ni. Druhý na jaře v Medlově, kde se ten zápas nikomu z nás opravdu nepovedl. V šatně nic moc extra neproběhlo. Každý z nás věděl, že to nebylo úplně ono a v Medlově se o poločase prohnala bouřka s krupobitím. (pozn. trenér v šatně asi řádil) Myslím si, že v Medlově a po následném duelu v Konici na nás padla únava nebo spíš taková, nechuť k fotbalu. Ono taky v zimní přípravě bylo 8 přáteláků, takže zápasů bylo opravdu požehnaně a někteří z nás byli "přefotbalovaní".

Když vezmu Honzu Vítka a tebe, jste nejzkušenějšími členy obrany, která byla nejlepší v kraji. Snažíš se i ty předávat zkušenosti svým mladším spoluhráčům?
Za nejlepší obranu jsem určitě rád a jsem na to i vnitřně hrdý. V zápasech jsme nejvíc v kontaktu s Horvim (pozn. Jakubem Pavlíčkem) a myslím si, že to docela klape. Nějaké chyby by se našly, ale někdy to tak musí být, abychom se i my ponaučili z našich chyb. To, jestli se ode mě někdo něco ,,naučil‘‘ nebo jsem klukům nějakým jiným způsobem pomohl, to vážně nevím. To je spíš otázka na ně, ale doufám, že něco málo si z toho vzali.

Je něco, co naopak hodnotíš na této sezóně negativně?
Negativního na této sezóně nic zásadního nevidím, maximálně docházka na trénink. Někdy se to nepotkalo a moc nás nebylo, neživíme se tím, hrajeme to tzv. za pivo a párek, takže to chápu. Já sám jsem docela často chyběl a jako kapitán nešel příkladem, ale sám jsem pracovně vytížený a někdy to prostě dohromady s fotbalem nejde.

S čím jdeš do divize?
S tím jako do krajského přeboru, hlavně si to užít a bavit se dál fotbalem. Nenechat si tu chuť do fotbalu ničím zkazit. Bavit fanoušky, nezklamat je a kdo ví, co bude za rok. Slyšel jsem už něco o nové tribuně, tak že by další postup? (úsměv) Hlavně jsem rád, že jsme si to vykopali sami, máme tu možnost si to vyzkoušet a nabrat nové zkušenosti. Klub nás zcela podporuje. Žádná velká obměna kádru nebude a zůstaneme ten stejný super kolektiv, co jsme doteď. Maximálně doplnění pár hráčů, což je v pořádku a i potřeba, dostat mezi nás novou motivaci a i konkurenci. A hlavně, jak jsem už říkal, hrajeme to tu zadarmo, což v dnešní době může říct bohužel málokdo.