Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/rozhovor-strenerem-lubomirem-kelucem  |  Vydáno: 22.6.2023 9:29  |  Autor: David Pírek

Rozhovor s trenérem Lubomírem Kelucem

Rozhovor s trenérem Lubomírem Kelucem

Jak hodnotíte celkově sezónu?
Sezónu nelze hodnotit než pozitivně. Jako nováček KP jsme překvapili nejen soupeře, veřejnost, ale myslím, že i sami sebe. Nakonec z toho bylo vynikající druhé místo.

Po prvních 4 kolech to nevypadalo vůbec růžově... v čem nastal ten zlom?
Vstup do KP nebyl úplně ideální. Důvod byl i ten, že jsme hráli na tři obránce a tím měli větší okénka v obranné fázi. Před utkáním s Medlovem jsme to změnili a rázem se vše otočilo, kluci začali vyhrávat, tím se zvedalo jejich sebevědomí a body naskakovaly.

Tým se mohl opřít o góly Davida Preislera, který jich nasázel 21 a skončil tak druhý v počtu vstřelených branek.
Je pravda, že David Preisler je střelec velmi dobrý a mohli jsme se o něj opřít, ale jako lídra mužstva bych ho nenazval. Každý v kádru měl svoji úlohu a tu plnil na výbornou.

Je něco, co naopak hodnotíte na této sezóně negativně?
Vše není jen růžové, a proto tam byly i věci, které se mně nelíbily. Např. docházka nebyla dle mých představ, dále náš herní projev nebyl zrovna ideální a někdy se na to nedalo koukat, ačkoliv výsledkově jsme to většinou zvládli. Je to i tím, že máme mladé mužstvo, které není úplně vyhrané. Hráči málo komunikují, občas si nevěří a jsou nezkušení. Jsou to ale všechno věci, na kterých se dá pracovat a zlepšovat se.

Ještě je nejspíš brzo se ptát, ale víme, že klub nadále povedete i v premiérovém působení v divizi. Už jste přemýšlel nad nějakými cíli?
Cíle jsou úplně stejné jako byly v KP, což je si divizi užít. Když jsem říkal, že KP je liga obcí, tak divize je něco nadstandardního. Čeká nás nová výzva, která nás všechny může jen posunout dál. Od soutěže čekám, že bude mít zase větší nasazení než KP. Musíme být dobře připraveni, proto je potřeba vytvořit zdravou konkurenci, ale zároveň udržet dobrou partu, která udělá maximum pro úspěch Kostelce.